Äkta guld?

Testa guld

salja guld stockholmOm du misstänker att du inte har äkta guld kan du enkelt hemma gör ett test med probersyra. Probersyra finns att köpa lite varstans.

Det första steget vid testning guld är alltid klassiska magnettestet. Om objektet drar till en magnet med bara en aning är det inte äkta guld, silver, palladium eller platina. Dessa ädla metaller är inte magnetiska. Om ditt objekt är magnetisk det innebär att det inte finns någon anledning att gå vidare genom att testa den med syra.

Tänk på att klämmor och andra enheter i äkta guldsmycken kan ha små fjädrar eller andra delar som är magnetiskt som normalt tillsätts för styrka. Många moderna halsband använder en fjäderbelastad lås i vilken den inre fjädern kan vara magnetiskt och lätt upptäcks av någon stark magnet. Se till att du först testa huvuddelen av det aktuella objektet genom din magnet.

Om ditt objekt är icke-magnetiskt så ska du ta nästa steg i att testa objektet med hjälp av prober-syror. Det finns två sätt att testa med syra.

Det första alternativet att testa guld är genom att placera syra direkt på objektet. Jag föreslår att placera ett vanligt vitt papper handduk på toppen av en trasa eller en glasskiva bord. Du kommer då att lägga dina smycken ovanpå pappershandduk och släpp en droppe syra direkt på objektet. De flesta förfalskningar kommer fräsa med en grönfärgad bubblande och du kommer att märka de billiga plätering brinner rätt av objektet missfärgning objektet i vissa fall. Jag har alltid en kopp vatten nära genom att tvätta syran från objektet. Var också noga med att inte få syra på huden eftersom det kan bränna huden om det inte tvättas bort direkt. Om guldet på objektet blir en mörkare gul eller rostig ser guld så är det mest sannolikt en lägre karat. Upprepa testet med en lägre karet-syra och om det går genom att stanna klart som vatten med ingen reaktion på smycken så har du matchas rätt syran med rätt karat av guld. Om du är riktigt osäker på ett objekt som du kan använda en fil för att skrapa i materialet så att du kan lägga till droppe syra till det område som har utsatts.

Det andra sättet att testa guld är genom att skrapa objektet på en test sten och släppa en droppe syra på stenen där du skrapat lite guld på stenen. Se till att du skrapa djupt nog förbi eventuella plätering eller överdrag. Om den repad delen på stenen inte förändrats med syran så är det åtminstone matchande karat syra du valt och det är möjligen en högre Karat. Syran ska se ut som en droppe klart vatten över guld märket. Om det visar mörkare gul eller rostig brun är det en lägre karat. Prova då syra för en lägre karat. Om guldet scratch märket försvinner är det inte äkta guld eller är det en lägre karat och om det fortfarande försvinner med 10k syra är det inte äkta guld. Tricket är att matcha rätt syra till din post för att bestämma den rätta karaten på guldet.