Olika sätt att sälja guldsmycken

GuldsmyckeDet kan vara en god idé att sälja guldsmycken eller mynt för att hjälpa dig rida ut lågkonjunkturen. Förvänta dig bara inte att få fullt marknadsvärde som du hör så mycket om på nyheterna.

För det första får du en del av skrotvärdet, inte marknadsvärdet för ditt guld när du säljer guldsmycken. Guldköparen smälter ner guldet. De kommer således inte betala något för hantverket eller stilen på smycket. För det andra måste köparen betala någon som smälter guldet för att förfina den ädla metallen. Sedan ska köparen ha en vinst.

Kom också ihåg att, vissa guldsmycken är renare, och därmed mer värdefulla, än andra. Rent guld anses vara 24 karat eller 24k. Tänk på det som en paj med 24 bitar, varje skiva är en enda karat. Därför har ett halsband som har ett uns 10k guld mindre än hälften av det guld ett halsband med ett uns 24k guld har.

Med denna kunskap, här är fem sätt du kan sälja ditt guld på, var och en är kompromiss mellan pris och bekvämlighet.

Guldbrev/Guldkit/Guldpaket

Förförisk reklam med prat om lätta pengar har lockat många att sälja smycken de inte längre behöver. Du skickar in ditt guld i ett paket och de skickar dig pengarna.

Fördelarna: Det är enkelt, guldhandlarna skickar ett förbetalt kuvert, du skickar dem ditt guld och de ger dig en värdering av det. Är du nöjd med värderingen betalarar aktören ut pengar via bankkonto eller via AVI.

Nackdelarna: Du betalar ett pris för bekvämlighet och den reklam som de köpt.

Kontentan: Det gäller att förstå de avvägningar som du gör. Om du vill engagera dig lite, men samtidigt sälja det du har får du även betala för det.

På hotell

Dessa företag annonserar mycket på lokal-TV och tidningar. De uppger att de kommer att vara på ett hotell nära dig och kommer att erbjuda ett högt pris för ditt guld.

Fördelarna: Ibland kan dessa handlare köpa mer än bara ditt guld, om du har samlarobjekt till exempel, kan du kanske sälja de på samma gång.

Nackdelarna: Den tidsbegränsade aspekten samt försäljningstaktik kan stimulera kan stimulera till försäljning även om du kanske inte riktigt ville. Handlarnas långa resor, hyra och kostnader för reklam innebär att du sällan kommer få speciellt bra betalt för ditt guld.

Kontentan: Gör din hemläxa, ta reda på vad ett skäligt pris är för dina smycken och vänta på rätt tillfälle.

Smyckesbutiker/juvelare

Eftersom i princip alla köper guld nuförtiden, kommer du lätt hitta en butik som är villig att köpa det du har.

Fördelarna: Du tenderar att få mest pengar för dina varor hos ditt lokala juvelerare eller smyckesbutik, upp till 70 procent av guldets värde. Om du har fint utformade guldsmycken, är också mer benägna att betala mer för smycket självt, snarare än att bara erbjuda dig kontanter baserat på skrotvärdet.

Nackdelarna: Många juvelerare har insett att de inte behöver erbjuda det bästa priset och att kunderna inte alltid är väl insatta i vad de har.

Kontentan: Gå till flera butiker på en och samma dag, eftersom guldpriset kan fluktuera kraftigt.

Homepartyn/Guldpartyn

Det är precis som ett Tupperwareparty, men istället för att gå hem med plast och ett hål i din plånbok, säljer du ditt guld och går hem med pengar på fickan.

Fördelarna: Det är roligt och socialt samtidigt som du får pengar i handen direkt.

Nackdelarna: Förvänta dig inte att göra ett klipp. Utöver bolagets del, ska värden som har partyt ha en provision, ofta kring 10 procent. Inte alla värdar kommer att vara proffs på guld, vilket innebär att ditt guld kanske inte värderas korrekt.

Kontentan: Är det roligt? Definitivt. Är det lönsamt? Det är mer tveksamt. Räkna med att få 50-60 procent, eller mindre, av vad din guld faktiskt är värt. Vad det bottnar i är om du litar på den person du gör affärer med.

Pantbanker

Affärerna går bra för pantlåneinrättningar sedan lågkonjunkturen började, men även eftersom guldpriset skjutit i höjden. De kommer att testa ditt guld för dess äkthet och sedan erbjuda ett pris.

Fördelarna: Om du plötsligt bestämmer att du verkligen inte behöver byta den brosch från din mormor för några hundralappar eller tusenlappar, kan du köpa tillbaka det, men till ett högre pris.

Nackdelarna: Pantbanker är inte alltid belägna i det bästa området i stan, vilket kan vara avskräckande för vissa säljare, och det finns inte heller någon garanti för att du kommer få bra betalt för ditt guld.

Kontentan: “Du skulle inte sälja en bil, båt eller annan tillgång utan att göra några läxor och lära sig om vad du gör”. “Om något inte verkar rätt, är det förmodligen det inte det.”